OP. DR. MÜGE AKSOY Kadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıOp. Dr. Müge Aksoy
0312 284 7326

G Noktası Büyütme Nasıl Yapılır?

G Noktası Büyütme Nasıl Yapılır?

Çoğu hekim tarafından bir mit kabul edilse deG noktası fenomeni pratik anlamda orgazma kolaylaştıran anatomik bölgenin bir adıdır.

G Noktası Nedir?

G noktası (G spot) vajinanın girişinden 4-5 cm içeride idrar çıkış deliğine yakın üst vajinal bölgeye verilen isimdir. İlk kez 1950 yılında Grafenger isimli bir araştırmacının belirlediği bu bölge, keşfeden kişinin ismine ithafen G noktası olarak tanımlanmaktadır. Bu bölgenin uyarılması ile kadınlar güçlü ve şiddetli bir orgazm yaşamaktadırlar.

G Noktası Büyütme İşlemi Nasıl Yapılır?

G noktası büyütme işleminin amacı cinsel hazzı arttırma ve orgazmı kolaylaştırmadır. Bu işlemden önce hasta ile konuşup detaylı bir jinekolojik muayene yapılıp bölge tam olarak ve doğru tespit edilmelidir. Çünkü bu bölge her kadında aynı olmayabilir. Klitoral orgazm olup cinsel ilişkide orgazmın yaşayamayan kadınlarda G noktası enjeksiyonu oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

G noktası büyütme işlemi lokal anestezi altında yapılan ve son derece kısa süren bir işlemdir. Muayene ile G noktası tespit edilip lokal anestezi ile bu bölgeye dolgu maddesi enjeksiyonu yapılmaktadır.

G Noktası enjeksiyonu sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

G spot enjeksiyonu yaklaşık 1-2 dk süren bir işlemdir, kullanılan madde dolgu amacıyla yaygın olarak kullanılan hyaluronik asit yada liposuction ile elde edilen yağ dolgusudur. Hyaluronik aside göre yağ dolgusu enjeksiyonun kalıcılığı çok daha fazladır.

İşlem sonrası aynı gün hasta cinsel ilişkiye girebilir ve normal hayatına devam ederler. Bu işlem kadının adet döngünü etkilemeyeceği gibi doğurganlığınıda etkilemez. Tampon kullanımı G noktası büyütmesi yaptıran kadınlarda sakıncalı değildir. Sonrasında lazer epilasyon veya diğer genital estetik uygulamaları yapılabilir. 18 yaşını geçiren her kadın kendi isteği ile G noktası enjeksiyonu yaptırabilir.

Güncelleme Tarihi: 28.09.2023
Op. Dr. Müge Aksoy
Editör
Op. Dr. Müge Aksoy
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Op. Dr. Müge AksoySoru ve Randevu Formu
OP. DR. MÜGE AKSOY
1443. Cad. YDA Center A Blok, Kat: 6 No: 197 Çukurambar Çankaya Ankara Türkiye
Tüm Fotoğraflar
Op. Dr. Müge AksoyOp. Dr. Müge AksoyKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0312 284 7326