OP. DR. MÜGE AKSOY Kadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıOp. Dr. Müge Aksoy
0312 284 7326

Kürtaj Fiyatları 2024

Kürtaj Fiyatları 2024

Kürtaj Nedir?

Kürtaj rahim içindeki gebeliğin ince kanüller veya küretler kullanılarak rahim dışına alınması işlemidir. Cerrahi olarak küretaj yani kazıma, temizleme anlamına gelen bu işlem teknolojinin ilerlemesi ile artık vakum aspirasyon yöntemi ile yapılmakta olup gebelik haftasına göre teknik değişkenlik gösterebilmektedir.

Adet düzensizliği veya rahim içi patolojilerinde tanısal olarak kullanılan probe küretajda gebelik sonlandırılmasında kullanılan küretaja benzer. Bu işlemde amaç endometrium denilen rahim iç zarı dokularının kazınarak patolojik incelemeye gönderilmesidir. Bu işlem aşırı adet kanmalarında kanamayı azaltıcı ve durdurucu rolde oynar. Aynı zamanda alınan parçalar patolojiye gönderilerek kanma sorununun nedeni araştırılabilir.

Kürtaj Fiyatları 2024

Günümüzde istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması işlemi olan kürtaj 2024 fiyatları 7500 ₺ ila 10000 ₺ arasında değişmektedir. Kürtaj fiyatları gebeliğin haftasına ve anestezi yöntemine göre değişmektedir. Bilgi almak için lütfen bizi arayınız.

Vakumlu Kürtaj Fiyatları

Kürtaj yaptırmak isteyen kadınların en çok tercih ettiği yöntem olan vakumlu kürtaj 2024 fiyatları gebeliğin haftası, doktorun tecrübesine ve bölgelere değişmektedir. Özellikle kürtaj fiyatının net olarak belirlenmesi için jinekolojik muayene ile gebeliğin haftası tespit edilmeli ve ona göre bir fiyat verilmelidir.

Muayenehanede Kürtaj Fiyatları

İlgili yasalar gereği tıbbi tedavilerin net ücretlerinin herkese açık şekilde yayınlanması kısıtlanmıştır. Bu yüzden kürtaj fiyatları ile ilgili net bir ücret verilmemektedir. Fakat gebelik sonlandırma için uygulanan cerrahi prosedür olan kürtaj için hekimler tarafından belirlenen ücretlerin genellikle gebeliğin haftasına ve tercih edilecek anestezi tekniğine göre değiştiğini belirtebiliriz.

Muayenehanede kürtaj fiyatları 2024 yılı için 7.500-10.000 TL arasında değişmektedir.

Kürtaj Fiyatları Hangi Kritere Göre Belirlenir?

Kürtaj uygulamaları sadece istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için yapılan operasyonlar değildir. Düşük sonrası rahmin temizlenmesi ve rahim kanseri tanılarını koyabilmek için biyopsi almak amaçlı daha başlamada uygulama alanları bulunmaktadır. Bu nedenle bir kürtaj işlemi için tek bir fiyatın belirlenmesi mümkün olmamaktadır.

Ayrıca kürtaj işlemi taban fiyatları her yıl yayınlanan Türk Tabipler Birliği fiyatlandırma listesi ile de sınırlanmış durumdadır.

Yasal olarak gebeliğin ilk 10 haftası içerisinde yapılan kürtaj operasyonlarında kürtaj yapılan hafta , yapılacak operasyonun türü , hastanın ve gebeliğin tıbbi durumu gibi krıterler değerlendirilerek kürtaj fiyatı belirlenmektedir. Aynı zamanda işlemi yapan hekimin deneyimi,mevcut operasyon şartları, kullanılan aletlerin sterilizasyonu gibi kurallar da fiyat belirleme konusunun unsurlarıdır.

Kürtaj Fiyatı Artırılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj yaptırmak isteyen bir kadının en büyük kabusu bir daha gebe kalamayacağı ve rahim sağlığıdır. Tüm kurallara uyularak ve profesyonel kişiler tarafından yapılan kürtajda bu ihtimal yok denecek kadar azdır. Bu nedenle kürtaj yaptırmak isteyen kişilerin işlemi yaptıracakları merkezde ilk bakacakları konu kliniğin temiz, steril oluşu bir diğeri de hekimin tecrübesi ve yeterliliği olmalıdır. Ayrıca oluşabilecek komplikasyonlar için işlem yapan merkezin yeterli durumda olması da gereklidir.

Devlet Hastanesinde Kürtaj Fiyatları

1983 yılında yürürlüğe giren yasa doğrultusunda ülkemizde 18 yaşının üzerindeki her kadının gebeliğine 10. Haftasına kadar kürtaj işlemi yaptırmaya hak kazanmıştır.

İsteğe bağlı kürtajın ülkemizde ne oranda yapıldığını tespit etmek zordur çünkü gerek yasal, gerek dini gerekçe ve sosyal nedenlerden dolayı bu işlemin önemli bir kısmı kayıt dışı olarak yapılmaktadır

Devlet hastanelerinde bu yasa kapsamında uygun kriterlerdeki hastalarda bu sağlık hizmetini sunmaktadır. Yine fiyat konusu için net bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte, Türk Tabipler Birliği fiyatlarının geçerli olduğu farz edilmektedir.

Evlilik Dışı Kürtaj Fiyatları

Kürtaj işlemi jinekolog hekimler tarafından sık ve kolaylıkla uygulanan bir işlem olmasına karşın hastalar üzerinde nahoş hisler ve anılar bırakan bir deneyimdir. Hele evlilik birlikteliği dışında istenmeyen bir gebelik yaşandı ise bu mutsuzluk ve keder hissi daha da fazla olmakta. Zannedilenin aksine kürtaj işleminde fiyat belirlenirken kadının evli olup olmaması bir faktör değildir. Aynı fiyatlar geçerlidir, ancak evlilik varsa eş rızası ve onayı gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 23.05.2024
Op. Dr. Müge Aksoy
Editör
Op. Dr. Müge Aksoy
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Op. Dr. Müge AksoySoru ve Randevu Formu
OP. DR. MÜGE AKSOY
1443. Cad. YDA Center A Blok, Kat: 6 No: 197 Çukurambar Çankaya Ankara Türkiye
Tüm Fotoğraflar
Op. Dr. Müge AksoyOp. Dr. Müge AksoyKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0312 284 7326